KATEGORI: Partnernyheder

DM-guld til både kok og tjener fra Munkebjerg Hotel

22. March 2024
Ditte Rønne Jakobsen

For første gang gik både titlen “Årets Kok” og “Årets Tjener” til den samme restaurant – nemlig Treetop, Munkebjerg Hotels gourmetrestaurant.

Det skete til Danmarksmesterskaberne for professionelle kokke og tjenere i Messecenter Herning, hvor Treetops køkkenchef Bjarke Jeppesen søndag blev kåret som “Årets Kok” og Treetops restaurantchef Andreas Kobs Laursen samtidig vandt guld og titlen “Årets Tjener”.

Munkebjerg Hotels administrerende direktør overværede konkurrencen, og han er ikke bare ”rigtigt, rigtigt glad” men også både ”stolt og imponeret” over medarbejdernes guldmedaljer:
”Bjarke og Andreas har leveret helt fantastiske præstationer, der bare sætter tykke streger under, at Treetop både har en køkkenchef og en restaurantchef af enestående høje kalibre,” siger René Aarby Sørensen.

Treetop ryddede bordet
Det er første gang i konkurrencens historie, at den samme restaurant rydder bordet og både løber med titlen ”Årets Kok” og ”Årets Tjener:

”Det er helt uvirkeligt, men det giver alligevel mening i lyset af, hvor utroligt dygtige, dedikerede og ambitiøse både Bjarke og Andreas er. Det kommer også klart til udtryk i det høje niveau, gæsterne oplever i Treetop. Standarden har aldrig været højere, og restauranten kan i dag måle sig med landets
allerbedste,” siger René Aarby Sørensen.

Vindermenuen
35-årige Bjarke Jeppesen og de øvrige syv deltagere i Årets Kok-finalen skulle kreere en forret, en hovedret og en dessert. Hovedretten i Bjarke Jeppesens vindermenu bestod af sprød crustade fyldt
med jordskokker og estragon, let tilberedt blomkål med ramsløg og hasselnødder, havtaske ceviche ovenpå pastinak tilberedt i egen juice, kartoffelkompot med urter, og dertil sauce lavet på strandkrabber og skilt med ramsløg og strandkrabbeolie.

Tranchering, flambering og vinforklaring
27-årige Andreas Kobs Laursen og de øvrige syv tjenerfinalister havde som hovedopgave at servere de tre retter, som kokkene tilberedte, for indbudte gæster. Tjenerne blev blandt andet bedømt på personlig fremtoning og på en række andre faglige discipliner som tranchering, flambering, vinforklaring,
spiritusidentifikation og osteservering. Det er HORESTA og 3F PSHR, der står bag “Årets Kok og Årets Tjener 2024”, og vinderne fra Treetop modtager foruden trofæer hver en check på 40.000 kroner.

Læs mere om Munkebjerg Hotel her og deres spændende mødefaciliteter!

René Aarby Sørensen, administrerende direktør, Munkebjerg Hotel: 40116995
Bjarke Jeppesen, køkkenchef i Treetop: 28782894
Andreas Kobs Laursen, restaurantchef i Treetop: 42666011


Fotograf: Arek Pedersen / HORESTA

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG