KATEGORI: Partnernyheder

Fjelsted Skov anlægger eget stort naturområde

3. May 2021
Ditte Rønne Jakobsen

Fjeldsted Skov Hotel og Konference går foran i den grønne omstilling og planlægger nyt skovområde med søer, shelters, bålplads og walk-and-talk stier.

Fjeldsted Skov ligger naturskønt placeret mellem Middelfart og Odense i grønne omgivelser kun 3 minutter fra den fynske E20-motorvej. Her finder du i alt 14 moderne møde- og konferencelokaler med plads til 2 – 200 gæster.

Vi har fået en snak med direktør Simon Frandsen om en grønnere fremtid:

“Vi fik certificeringen Green Key for et år siden, og det kickstartede vores store ambitioner for en grønnere omstilling. Målet for 2021 er at skyde vores nye skovrejsningsprojekt godt i gang, som vil øge biodiversiteten og blive et naturskønt frirum for vores gæster. Vi råder over 12 hektar i alt, hvoraf 7 hektar har været landbrugsjord, som nu skal omdannes til skov og naturhave”.

Projektet får støtte af Landbrugsstyrelsen og har netop skaffet konferencecenteret en nominering til Årets Klimastafet i Middelfart Kommune.

I det nye store skovområde skal der etables søer, genplantes vilde blomster, opstilles shelters og anlægges stier til walk and talk for mødegæster. Der kommer også et bålsted til hygge, hvor der kan tilberedes mad over ild sammen med husets kokke – ideel som en god afslutning på en mødedag.

“Naturområdet skal afspejle den fynske natur overfor vores gæster, og derfor udvælger vi planter og blomster, som er kendetegnet for området”, forklarer Simon.

Når naturhaven er færdigvokset, vil den kunne støvsuge 36 tons CO2 op om året.

Solceller og vandbesparelse

Den grønne omstilling tæller flere imponerende tiltag hos Fjelsted Skov. De har blandt andet reduceret vandforbruget med en tredjedel ved hjælp af installering af sparebrusere, lave håndvaske med sensorer og udelukkende have toiletter med dobbelt-skyl.

Simon afslutter:

“Det er godt for både miljøet og økonomien. I år får vi solceller, som kan forsyne os med grøn strøm svarende til 20% af vores samlede forbrug på 1 år. Det er vigtigt for os at gøre det visuelt for vores gæster, så de kan følge med på en skærm over, hvor meget solenergi, der genereres den pågældende dag og i alt.”

Læs endnu mere om Fjelsted Skov Hotel & Konference og deres mødefaciliteter her.

Kontakt os hos Danske Konferencecentre for sparring og booking af arrangementer – vi hjælper dig også med at holde styr på de seneste corona-retningslinjer.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG